top of page

Vanaf nu vind je alle informatie over 'Met de pet rond' op metdepetrond.com. Met één klik op de button wordt je automatisch doorgestuurd naar onze nieuwe website.

Metdepetrond.com

  • Instagram
  • Facebook

Pre-order het 'Met de pet rond' Boek nu en wees één van de eersten die het in handen krijgt.

Verzeker jezelf van een 'Met de pet rond' Boek en pre-order hem nu

IMG_0343.jpg

Met de pet rond is een boek vol mooie beelden en verhalen van boerenkinderen op het platteland. De kinderen dragen allemaal de pet van mijn opa. Maar kunnen zij die boerenpet in de toekomst nog wel blijven dragen? De aanzet om 'met de pet' rond te gaan, waren de twijfels en onzekerheid die ik zag en voelde bij mijn eigen (boeren-)zoon. Omdat ik meer van het verbinden dan van het actievoeren ben, wilde ik met eigen ogen zien en voelen hoe dit was bij andere boerenkinderen. En zo begon mijn ‘toer langs de boer’. Ik hoop - om maar even in agrarische termen te blijven - dat ik met dit boek een zaadje heb geplant, dat tot meer verbinding tussen stad en platteland leidt en ook mag laten zien hoe mooi het is - ondanks alle onzekerheid van deze tijd - om op te groeien op het platteland, 

Als herinneringsfotograaf zou ik graag willen dat deze beelden blijven bestaan. Vandaar niet alleen mijn toer, maar nu ook een boek.

De ronde van Erika langs de kinderen uit vijftig boerengezinnen zit erop. Foto’s zijn geschoten, woorden zijn gezegd en geschreven, het staat op social media en het was te lezen in de krant. 

Is het daarmee klaar? Nee, nog niet. Het voelt nog niet af. Gaandeweg wordt het alleen maar duidelijker dat al die individuele foto’s en verhalen van de meer dan honderd kids zo prachtig, puur, menselijk en oprecht zijn, dat het als vanzelfsprekend voelt om ze te verbinden en samen te laten komen in een boek. Een soort monument voor nu en voor later. Voor ‘boeren, burgers en buitenlui’… dus voor iedereen. Om positief te verrassen, om te verbinden en vooral om er met elkaar over te praten.

‘Met de pet rond’ is een initiatief van mensenmens-fotograaf Erika Klein Kranenbarg, met als mede-initiatiefnemers Het Ontwerphuys en Buro feel.

 

Meer informatie? 

Info@hetontwerphuys.nl

bottom of page