top of page
De aangeleverde elementen voor het persoonlijke ontwerp van Maarten - Het Ontwerphuys

MAARTEN'S KEUZE

Col-lage van mijn legendarische Alpentocht

In een energieke kennismaking met een echte fietsliefhebber kregen we het verzoek om een collage te ontwerpen van een van de meest indrukwekkende toertochten die hij gereden heeft. Tijdens deze tocht - 'La Marmotte' - van 174 km beklom hij meerdere legendarische Alpencols. Hij wilde dit graag als inspiratie aan de muur in zijn 'paincave' waar hij regelmatig afziet op zijn fietstrainer. De verschillende foto's, de route, zijn statistieken en illustraties zijn het startpunt geweest om samen tot een prachtig monument te komen.

“Het samen tot stand brengen van dit unieke ontwerp zorgde ervoor dat de herinnering aan deze tocht in beeld werd gevangen."

Het eindresultaat voor het persoonlijke ontwerp van Maarten - Het Ontwerphuys

MAARTEN'S ERVARING

"Het tot leven zien komen van het verhaal van die dag in een ontwerp bestaande uit meerdere elementen was erg inspirerend om mee te maken. Het feit dat je meedenkt in het proces en je gehoord voelt zorgt er voor dat je samen een prachtig en persoonlijk kunstwerk creëert. De ontwerpsessie had veel weg van een soort Bob Ross 2.0 ervaring waarin het digitale beeld stap voor stap uit de aangeleverde elementen werd opgebouwd  tot een kunstwerk."

De ontwerpsessie had veel weg van een Bob Ross 2.0 ervaring

Maarten en

Het Ontwerphuys

Ontdek het verhaal achter het persoonlijke ontwerp van Maarten.

Het verhaal achter het persoonlijk ontwerp van Maarten - Het Ontwerphuys
Het eindresultaat bij Maarten thuis - Het Ontwerphuys

BIJ MAARTEN THUYS

Een strak, akoestisch en inspirerend eindresultaat

Vanuit het sportieve karakter van de ruimte hebben we Maarten het praktische advies gegeven om het ontwerp af te laten drukken op een akoestisch wandpaneel. Het geluid van de fietstrainer wordt hierdoor deels weggenomen. De afwerking van de zwarte aluminium lijst en het geluidsabsorberende karakter van het paneel zorgen voor een strakke en tevens functionele oplossing.

Het eindresultaat bij Maarten thuis - Het Ontwerphuys
Het eindresultaat bij Maarten thuis - Het Ontwerphuys

Kijken naar dit prachtige ontwerp motiveert mij

Het ontwerp van Maarten is bij hem thuis te bewonderen aan de wand op zolder in zijn 'paincave'. Daar komt het het beste tot zijn recht. Het past volledig bij het doel van deze ruimte. Mensen in zijn omgeving krijgen zelf ook zin om de fiets te pakken.

"Wanneer ik in mijn paincave aan het fietsen ben en naar mijn 'La Marmotte'  kunstwerk kijk dan komt het gevoel van die belevenis direct terug en motiveert me dat om nog een tandje bij te schakelen."

Het eindresultaat bij Maarten thuis - Het Ontwerphuys

GEÏNSPIREERD GERAAKT?

Wil jij ook zo'n indrukwekkend ontwerp als Maarten? Klik dan hieronder om samen aan de slag te gaan.

De grove layout voor het persoonlijke ontwerp van Maarten - Het Ontwerphuys

MAARTEN'S ERVARING

Het samen ontwerpen van deze collage was geweldig!

"Van te voren wist ik wist niet goed wat ik moest verwachten toen ik het avontuur aanging met Het Ontwerphuys. Tijdens de intake en de daaropvolgende ontwerpsessie heb ik het heft zelf volledig in handen gehad voor mijn gevoel waardoor het echt mijn persoonlijke ontwerp is geworden. Er werd mij de ruimte gegeven om de collage naar mijn eigen wensen bij te schaven. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen om de kleur van de route af te stemmen met de oranje wand ernaast. De samenwerking met de artiest heb ik als zeer prettig ervaren en is iedereen aan te raden!"

De ontwerpsessie had veel weg van een soort Bob Ross 2.0 ervaring waarin het digitale beeld stap voor stap uit de aangeleverde elementen werd opgebouwd  tot een kunstwerk.

bottom of page